Burn-out coaching

Een burn-out kan iedereen overkomen, ja het overkomt je. Je bent al jaren druk en het lijkt alsof je altijd voldoende energie hebt.

 Kwetsbaar en toch sterk, vanuit de diepte onderweg naar boven. Ondanks dat er hindernissen zijn, zoek je samen een uitweg naar boven, naar het licht.

 

Dan merk je ineens dat je, als je thuiskomt, moe bent zelfs erg moe; je denkt dan dat het van korte duur is en je vermant jezelf. Je neemt een aspirine en gaat slapen. De volgende dag echter merk je dat je nog niet helemaal uitgerust bent. Wellicht een griepje of iets anders waardoor je je niet lekker voelt.

Na twee weken heb je nog steeds dat gevoel van moeheid. Je wordt wat kribbig en je gaat nog harder werken om tegen de moeheid te vechten. Het toegeven dat je moe bent kan immers een teken zijn, dat je het werk niet aan kunt of een teken van zwakheid. Een vaak gehoord argument om maar door te gaan en je niet te laten kennen.

Daarnaast kun je niet gemist worden, dus je moet wel door, althans dat denk je zelf.

Doorgaan is een  optie, alleen dan wel op een andere manier.

Een burn-out wil zeggen dat je energie op is. Hetgeen je dagelijks doet, vraagt eigenlijk meer dan 100% van je. Als dat tijdelijk is, dan is dat geen probleem, echter zodra dat te lang duurt gaat het ten koste van je reserves.  Als je reserves op zijn raak je in een burn-out. Weet dan dat uit de burn-out komen ongeveer net zolang duurt als het opbouwen van de burn-out.

Als je de symptomen herkent die ik hierboven beschrijf, kom dan met mij praten, laat mij je helpen om een burn-out te voorkomen. Heb je al een burn-out laat mij je begeleiden uit de burn-out. Ik help je ook om niet weer een burn-out te krijgen.

Het feit dat je zelf een burn-out hebt is al erg vervelend, maar ook voor je naaste omgeving is jouw ziekte erg naar, ik vind het belangrijk om ook je omgeving (partner, vriend(in), kinderen) te betrekken bij je herstel. Jij hebt hen namelijk hard nodig om te herstellen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *