Kennismaken

Dank je wel dat je nader kennis met mij wilt maken.

Graag stel ik me aan je voor:

Mijn naam is Kees Slot, ik ben 57 jaar, getrouwd met een lieve vrouw en wij hebben samen twee kinderen.

In mijn carrière ben ik zelfstandig ondernemer geweest van een klein productiebedrijf, daarna accountmanager bij de ING, bedrijfsadviseur bij ATAG, bedrijfsanalist bij Friesland bank, financieringsspecialist bij de Rabobank en docent bedrijfseconomie aan de Hogeschool Windesheim.

Binnen grote organisaties wordt de mens steeds vaker vergeten, terwijl het menselijk aspect juist van grote waarde is. Juist het menselijk aspect vindt ik belangrijk. Hoe blijf ik in contact met mijn medemens  en mijzelf. Vindt ik nog wat ik zoek en ben ik nog wel gelukkig met wat ik doe?  In mijn vorige werkzaamheden heb ik ondervonden dat een luisterend oor op de werkvloer sterk wordt gemist. Vaak was ik degene die benaderd werd als er frictie was of als iemand ergens mee zat.

Van mijn collega’s krijg ik terug dat ik rustig ben, erg goed kan luisteren, empathisch ben, goed kan samenvatten en integer ben. Wat ik in vertrouwen hoor, blijft bij mij en zal niet met anderen worden gedeeld. Daardoor heb ik gemerkt dat ik energie krijg van het helpen/coachen en adviseren van mensen.

Ook is het bijzonder om te horen dat er geen enkel huis zonder kruis bestaat. Vrijwel iedereen komt op zijn levenspad moeilijkheden en tegenslag tegen. Om op die momenten mensen bij te kunnen staan vind ik een verrijking van mijn leven.

In mijn eigen leven heb ik helaas ook de nodige levenslessen geleerd, van dichtbij een scheiding meegemaakt, overlijden van geliefden, stalking en bedreigingen en in mijn werk reorganisaties en afspiegelingen. Ik heb van dichtbij meegemaakt wat het met mensen doet als blijkt dat zij hun baan gaan verliezen (denk aan burn-out en depressieve gevoelens).

Ik denk dat ik mij door mijn levenservaring in veel situaties goed in kan leven en je daardoor beter kan begrijpen en begeleiden/helpen.

Om zelf tot rust te komen in alle hectiek ga ik regelmatig als duiker onder water. Hier fotografeer ik in alle stilte het onderwaterleven. Als ik vanuit de diepte naar boven kijk en de zonnestralen in het water zie, dan kan ik oprecht genieten van de schoonheid van de natuur. Hierdoor besef ik ook dat rustmomenten nodig zijn om de dagelijkse stress en drukte aan te kunnen.

De afgelopen jaren heb ik mijn naast mijn werk bekwaamd in het coachingsvak. Ik heb inmiddels verschillende opleidingen gedaan. De opleidingen heb ik met name gedaan om beter onderbouwd te kunnen coachen. In de opleidingen heb ik vooral geleerd dat, wat ik intuïtief al deed, goed overeenkomt met wat er door deskundigen wordt geleerd. Ik moet wel toegeven dat mijn zelfvertrouwen door deze cursussen wel is toegenomen. Bevestiging dat je iets goed doet is immers een positieve stimulans.

Met name het afgelopen jaar heb ik structuur gegeven aan mijn coachingsactiviteiten en doe ik dit naast mijn huidige baan bij de Rabobank.

Mijn coaching is toegespitst op 3 onderdelen:

1: Job coaching

2: Levens coaching en

3: Burn-out coaching

Ik hoop dat je na het lezen van bovenstaande kennis met wilt maken en wij samen mogelijk een coachingstraject kunnen starten.

Ik wil je graag begeleiden in één van bovenstaande coaching trajecten.