Levenscoaching

Life coaching / levenscoach:

Iedereen kent het volgende gezegde wel:

Van het concert des levens krijgt niemand een program.

Uitkijken over zee, luisteren naar de golven van de zee. Een geluksmoment en/of een moment om na te denken.

Tijdens je leven kom je situaties tegen waar je in vast kunt lopen. De situaties lijken moeilijk en soms zelfs onoplosbaar. Je bent de balans in je leven kwijt. Dit kan zowel in je werk als op privé gebied zijn. Op die momenten is het prettig om met iemand te kunnen sparren over de ontstane situatie. Als levenscoach kan ik je die helpende hand en het luisterend oor bieden die je op dat moment nodig hebt.

Samen bekijken we wat er aan de hand is. De blik van een relatieve buitenstaander die met een frisse blik tegen de situatie aankijkt kan erg verhelderd werken.

Bijkomend voordeel is, dat ik als coach als enige doel heb om jou verder te helpen. Ik ben er voor jou, en voor jou alleen.

Mijn coachen is erop gericht om jou te helpen de situatie te overwinnen  doordat jij jezelf beter leert kennen en daardoor beter met de situatie om kunt gaan.

Levenscoaching heeft betrekking op alle vlakken die binnen het leven spelen zoals, werk, hobby’s, relaties, kinderen, gezondheid, financiën, vriendenkring en vrije tijd.

Door te motiveren, te ondersteunen en waar nodig sturing te geven zal ik jou helpen om te gaan met verschillende levensvragen.

Een van de belangrijkste eigenschappen van een levenscoach is dat je zeer goed kan luisteren. en ook kunt luisteren naar hetgeen er niet wordt gezegd. Het interpreteren van lichaamstaal is daar een onderdeel van.

Vanuit mijn rustige aard, mijn goede luistervaardigheden, hoog empatisch vermogen en mijn levenservaring, ga ik ervan uit dat wij een coachingstraject kunnen laten slagen.

Het praten met een coach geeft energie, het inspireert en je hervindt de kracht terug in jouw leven. Samen onderzoeken we wat juist jou gelukkig maakt, waarvan ga jij stralen?

Dat doen we door te kijken waar juist jouw specifieke kwaliteiten liggen en wat je verlangens en dromen zijn.

Daarna gaan we kijken wat de belemmeringen zijn om je dromen en verlangens te verwezenlijken en zullen we deze belemmeringen kunnen aanpakken.

Ik weet uit ervaring dat het resultaat van coaching leidt tot:                          

  • Meer rust in je leven;
  • Terugvinden van grip op je leven en/of je werk;
  • Ontdekken waar je energie van krijgt en hoe je dat kan stimuleren;
  • Je levenslust en vitaliteit nemen toe.

Kortom je wordt door levenscoaching een gelukkiger mens.